Publicerad Lämna en kommentar

Sy en resårlinning

Trikåkjol med resår

Det blev en lite somrigare trikåkjol så här på höstkanten. De är så lättsydda  och sköna att använda och kan varieras på flera sätt. Praktiskt att ha en tunnare variant också när klänningskjolen blåser upp helt oväntat. Jag valde ett lite tjockare sweatshirt tyg i vitt och blått denna gången. Kjolen är sydd med en slits bak.

Till trikåkjolar passar det bäst med resår i midjan. Tidigare har jag alltid gjort en kanal att trä in resåren i men nu sydde jag fast resåren direkt. Jag har valt en ganska bred resår eftersom jag hade det hemma.Det viktiga är att den inte är för smal.

 

Mät en lagom lång resår och sy ihop med ca 1cm sömsmån som är medräknat utöver midjemåttet. Vik resåren dubbel med sömmen i en kant, sätt en nål i motsvarande kant som sömmen. Vräta ut resåren och vik den dubbel igen med nålarna mitt för varann i mitten. Nu har du märkt ut fyra lika stora delar, gör likadant på kjolen. Lägg resåren kant i kant mot kjolens rätsida, Sätt nålarna mitt för varandra nåla sedan resten. Sy runt midjan med en sticksöm eller zickzack någon cm från kanten.

När du sedan sytt fast resåren så viker du ner resårkanten och syr ner den med en sticksöm. Dra lite i resåren så det blir jämt.  Sen beror det på hur du vill ha kjolen men det blir nog snyggast att sy en sticksöm i resårens nederkant eller två paralella. Om man vill kan man göra en zicksack istället. Var alltid noga med att sträcka ut resåren för att undvika veck.

Kostnad: att sy själv: 50kr

Pris i butik: 100-200kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.